Söderhamn: Brand på spis – En till sjukhus

669
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 09:30 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en brand i en lägenhet på Tallvägen i Söderhamn.

I den aktuella lägenheten hade det tagit eld i en kastrull med olja som stod på spisen. Enligt Ulf Ohlson, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, hade man då slängt på vatten på kastrullen vilket ledde till att lågorna slog upp mer. När räddningstjänsten anlände till platsen hade man fått ner kastrullen i diskhon och där lyckats släcka branden.

–Det är lite sotigt i köket, bland annat på köksluckorna, säger Ulf Ohlson.

En kvinna som befann sig i lägenheten togs om hand av ambulans på plats och hon fördes senare till jourcentralen i Söderhamn för kontroll. Efter kontroll och ventilering kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -