Söderala: Trafikolycka i Kinsta

259

Vid 11-tiden på fredagen larmades ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på väg 50 i höjd med Kinsta mellan Söderhamn och Glössbo.

Det var i korsningen vid Kinsta hönsgård som två personbilar hade kolliderat i samband med att ett fordon skulle göra en vänstersväng. En efterföljande bilist uppmärksammade inte detta och körde in i det andra fordonet bakifrån.

I de båda fordonen färdades respektive förare som båda klagade på nacksmärtor efter olyckan. Enligt Jan Eriksson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, klippte man upp taket på bilen som blev påkörd för att ta ut föraren på ett säkert sätt. De båda inblandade personerna fördes till Bollnäs respektive Hudiksvalls sjukhus för vård.

I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt i båda riktningar.