Söderhamn: Seriekrock på E4

1310
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 13:45 på fredagen inkom larm gällande en trafikolycka med flera fordon på E4 mellan Söderhamn och Tönnebro.

Det var i backen ner mot Ålsjön strax söder om Söderhamn som tre fordon var inblandade i en seriekrock. Totalt var sex personer inblandade i olyckan och när räddningstjänsten kom fram till platsen satt en av dessa kvar i sitt fordon. Personen i fråga som klagade på smärta i nacken var den enda som fördes till sjukhus med ambulans.

Olyckan inträffade då en personbil med släp fått kast och vikt ihop sig. En efterföljande lastbil körde då in i ekipaget och sedan kom ytterligare en bil och körde in i lastbilen. På plats kunde man konstatera att släpet som drogs av personbilen av allt att döma var överlastat varpå det drogs in till Söderhamn där polisens trafikenhet senare skulle väga vagnen för att se om misstankarna var befogade.

I samband med räddningsarbetet stängde man av E4 helt i båda riktningar. Vid kl 16:15 var arbetet klart på platsen och trafiken kunde åter släppas på helt.

- Annons -