Njutånger: Villabrand på Mössön

516

Vid kl 10:30 på söndagen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa på Mössön, Njutånger. 

När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand. Man inriktade sig på att förhindra branden från att sprida sig samt att rädda så mycket lösöre som möjligt. Vid lunchtid arbetade fortfarande brandmän från Hudiksvall och Iggesund på platsen.

Efter några timmars arbetet kunde man konstatera att man tappat kontrollen över branden varpå man lät huset brinna ner under kontrollerade former. Enligt polisen ska inga personer ha skadats fysiskt i samband med branden.

Det finns inga uppgifter om vad som orsakat branden men polisen uppgav på eftermiddagen att man har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet. Man har även beslutat om att spärra av huset för teknisk undersökning.