Stråtjära: Frontalkollision på väg 83

1964

Några minuter efter kl 13:00 på fredagen larmades flertalet ambulanser tillsammans med räddningstjänsten från Söderhamn och Holmsveden till en trafikolycka på väg 83 i Stråtjära.

Det var strax öster om fyrvägskorsningen i Stråtjära som två personbilar frontalkolliderat efter att ett av fordonen fått sladd och kommit över i motsatt körfält. Enligt Martin Lindberg, styrkeledare på räddningstjänsten i Holmsveden, färdades tre personer i de båda fordonen och minst en av dessa ska ha skadats allvarligt.

Ytterligare en person som inte var direkt inblandad i olyckan har förts till sjukhus med ambulans. I detta fall handlar det om en man som anlände till olyckan precis efter att denna inträffat. I samband med att mannen kom fram till de båda bilarna föll han plötsligt ihop då han enligt Martin Lindberg drabbats av någon form av hjärtproblem. Brandmännen från Holmsveden utförde HLR på den drabbade mannen innan han kunde föras med ambulans till Gävle sjukhus. Tillståndet för mannen uppgavs då vara allvarligt.

I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt i båda riktningar fram till ca kl 15:00.