Sandviken: Brand på Solgårdens förskola

361

Vid kl 21:30 på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand på Solgårdens förskola på Västerled i Sandviken. 

Inre befäl på Gästrike Räddningstjänst meddelade strax efter kl 22:00 att det rörde sig om en fullt utvecklad brand på förskolan. Styrkor från Sandviken, Gävle och Storvik finns på plats för att bekämpa branden.

Enligt vittnen på plats brinner det kraftigt i byggnaden som sannolikt kommer att bli helt förstörd. Det finns inga uppgifter om några personskador eller hur branden startat. Ett vittne ska dock ha uppgett att det till en början brann på utsidan av fasaden och sedan vidare upp på vinden uppger Ali Riekki, inre befäl på Gästrike Räddningstjänst.

Polisen uppger att man har inlett en förundersökning gällande mordbrand och att en teknisk undersökning kommer att genomföras så fort det är möjligt. Man kommer även att knacka dörr i området och höra boende kring brandplatsen.