Bollnäs: Lastbils- och busschaufför oense – Polis fick medla

673

På måndagsförmiddagen fick polisen rycka ut och medla mellan två yrkeschaufförer efter att dessa blivit osams efter en omkörning på väg 50 utanför Bollnäs.

Det var en lastbilschaufför som försökt blockera vägen för en buss i samband med att en chauffören av denna gjorde en omkörning i höjd med Söräng. Detta då han ansåg att bussen framfördes trafikfarligt i samband med omkörningen. Busschauffören lyckades dock tråckla sig förbi lastbilen men skrapar samtidigt i lastbilen med en backspegel.

Polisen rycker ut och lyckas stoppa den aktuella bussen i Bollnäs. Vid samtal visar det sig att busschauffören har en annan åsikt om omkörningen som irriterat lastbilschauffören. Busschauffören menade att det aldrig var farligt och att föraren av lastbilen borde berett bussen möjlighet att avsluta omkörningen på ett säkert sätt.

Polisen höll ett medlingssamtal med de båda inblandade förarna. Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region mitt, uppger att det inte finns någon misstanke om brott mot någon av förarna.