Söderhamn: Brand i lastbilssläp

808

Vid kl 02:40 natten mot torsdag larmades räddningstjänsten till en brand i ett lastbilssläp på E4 söder om Söderhamn.

Det var i norrgående riktning cirka en kilometer söder om Söderhamn som en brand uppstått i ett lastbilssläp. När räddningstjänsten anlände till platsen hade chauffören kopplat loss släpet och skadorna kunde därför begränsas till släpet.

Misstänkt varmgång

Enligt Per Andersson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, misstänker man att branden orsakats av någon form av varmgång. Efter att ha släckt branden utvändigt tog man sig in i släpet för att kontrollera så att branden inte spridit sig till lasten.

Kortare avstängning

I samband med att man påbörjade släckningsarbetet valde man att stänga av trafiken i norrgående riktning. Cirka tio minuter senare valde man att öppna ett körfält och låta trafiken passera under kontrollerade former.