Sandarne: Brand på Kraton

904

Vid kl 14:40 på lördagen larmades räddningstjänsten till Kraton, före detta Arizona Chemical, i Sandarne med anledning av ett automatiskt brandlarm.

På plats kunde man konstatera att det man hade strömavbrott på platsen och kunde därför lämna ganska omgående. Cirka en halvtimme senare inkom ett nytt larm från Kraton varpå man åter åkte mot platsen.

Man hade känt röklukt i ett pumprum på platsen och man kunde enligt Ulf Ohlson, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, konstatera att het olja i samband med strömavbrottet runnit ut och då antänt isolering kring ett rör som i sin tur börjat kola. Man påbörjade släckning av detta och fram till 17-tiden fanns personal från hel och deltidskåren i Söderhamn på plats tillsammans med ambulans.

-Vi har lämnat platsen nu. Fabrikens egen personal kommer att riva bort isoleringen och ha fortsatt bevakning på platsen, säger Ulf Ohlson strax efter kl 17.

- Annons -