Gävle: Stora problem i trafiken

883

Det är och har under fredagen varit stora problem i trafiken på E4 och väg 583, gamla E4, från Gävle och norrut. 

Det var vid 16-tiden som en personbil körde in i mitträcket på E4 i höjd med Testeboån norr om Gävle. Olyckan inträffade på en sträcka med ett körfält och räcken på båda sidor varpå det blev helt stopp i norrgående riktning. Olyckan byggde på sig köer som sträckte sig ner till trafikplats Gävle Norra. Flera bilister valde då istället väg 583, gamla E4, från Gävle.

Då det för tillfället pågår ett vägarbete som regleras med trafikljus i höjd med golfbanan strax utanför Gävle blev det snabbt långa köer även på den vägen. Strax innan kl 18:00 inträffade ytterligare en singelolycka på E4 samt en köolycka på avfarten från E4 ner mot väg 583 vilket ledde till nya avstängningar.

Ingen av olyckorna ska ha orsakat några allvarligare personskador.