Ljusne: Utsläpp i samband med dieselstöld

1267
Foto: Daniel Sjöholm

Vid midnatt natten mot onsdag larmades polis och räddningstjänst till Ljusne med anledning av att ett utsläpp skett i samband med en dieselstöld.

Det var ur en lastbil som stod parkerad mellan Stationsvägen och Bäckängsvägen som det läckt ut en större mängd diesel i samband med att någon varit i färd med att slanga ur fordonet. Troligtvis har gärningsmännen blivit skrämda av något då man lämnat både dunkar och pumputrustning kvar på platsen. Dessvärre fortsatte diesel i samband med detta att rinna från tanken och ut på marken intill.

Enligt Per-Ove Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn, handlar det om cirka 150-200 liter som runnit ut på marken. Merparten av detta har stannat kvar på asfalten men en okänd mängd har även runnit ner i ett intilliggande dike. Med tanke på detta, och utsläppets storlek i övrigt, kommer miljökontoret att kontaktas för vidare åtgärd.

Räddningstjänsten har på den drabbade ytan lagt ut absorberingsmedel som kommer att tas om hand senare.

Polisen har tagit uppgifter från vittnen som ska ha sett ett fordon och flera personer vistas i anslutning till platsen. Man kommer även att upprätta en anmälan gällande stöld samt miljöbrott.