Ljusne: Husbil körde av E4

710
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 15:30 på lördagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en singelolycka med en husbil på E4 mellan Söderhamn och Tönnebro.

Det var i norrgående riktning strax söder om avfarten mot Sörljusne som en husbil kört av vägen och kolliderat med ett träd. I fordonet färdades en ensam man som fördes till sjukhus då han efter olyckan klagade på smärta i bröstet. Mannen var på väg på jakt varpå det fanns vapen i fordonet som nu kommer att tas om hand av polisen.

När räddningstjänsten fick larmet om olyckan befann man sig på fotbollens dag i Norrala och hade vissa problem att ta sig därifrån. Redan innan larmet hade man ropat ut i högtalarna på idrottsplatsen om att vissa fordon måste flyttas då de stod i vägen. Nu tog man sig ändå därifrån men inte lika snabbt som man kunnat göra om folk varit mer uppmärksamma.

-Vi hade ställt ut koner framför bilarna men uppenbarligen måste det till större grejer för att folk ska förstå, säger Ulf Ohlson, insatsledare på räddningstjänsten i Söderhamn.