Holmsveden: Regnet ställer till med besvär

1462
Foto: Daniel Sjöholm

Fredagens kraftiga regnväder ställer till det i form av översvämningar på olika håll, främst i södra Hälsingland.

I Holmsveden kallades räddningstjänsten strax efter 18 ut då en bäck hotade att svämma över på den norra sidan av Härnebosjön. Vid den aktuella bäcken kunde man konstatera att vägtrummorna inte klarade av det stora flödet som uppstått och att det fanns risk för att en fastighet intill skulle kunna drabbas.

På grund av detta undersökte man möjligheten att öppna några dammluckor vid Härnebo kvarn på den södra sidan av sjön. Man beslutade dock att avvakta med detta då problemet snarare låg i tillflödet till sjön. Dessutom skulle effekten vara begränsad och förmodligen inte vara märkbar inom en rimlig tid.

På väg 272 i höjd med järnvägsviadukten i Holmsveden uppstod en översvämning då pumpen som ska få bort vatten inte hann med. Personal fanns vid 19-tiden på plats för att lösa detta.

- Annons -