Hudiksvall: 6-åring försvunnen vid Blacksåsberget

4101

Polisen finns just nu på plats vid Blacksåsberget utanför Hudiksvall och söker efter en försvunnen 6-årig flicka. 

Flickan försvann vid 11-tiden i samband med att man skulle gå upp på berget. Polis söker i området med bland annat helikopter och hundpatruller.

Vid 18-tiden kommer även räddningshelikopter från sjöfartsverket att ansluta för att söka efter flickan. Polisen har även begärt hjälp från fjällräddningen.

Under kvällen har man samlats på Trogsta gamla skola för att gå igenom den fortsatta sökinsatsen. Polisen kommer nu tillsammans med fjällräddningen att dela upp det aktuella området i olika sektorer vilka man systematiskt kommer att söka igenom.

Ett stort antal poliser från området samt angränsande distrikt finns nu på plats för att söka efter den försvunne flickan. Flera av poliserna har avbrutit sina semestrar för att delta i sökningarna. Vid kl 22:30 uppgav Mikael Hedström, presstalesman på Polisen region mitt, att eftersökningarna fortsätter och att man från polisens sida inte kommer att minska ner sökinsatsen utan snarare tvärtom, öka varpå ytterligare personal ansluter. Man har även personal med särskild kompetens för sök i gruvhål och skrevor i tjänst.

Under dagen och kvällen har flera personer hört av sig till polisen då man velat hjälpa till. Polisen uppger dock att man har den personal som behövs och man hänvisar allmänheten att höra av sig till Missing People som kommer att anordna insatser.