Björke: Bil voltade på väg 583

725

Vid kl 12:20 på söndagen inträffade en singelolycka på väg 583 i höjd med Björke norr om Gävle. 

Det var strax söder om skolan i Björke som en personbil kört av vägen, kolliderat med en lyktstolpe och sedan voltat. Räddningstjänsten från Bergby larmades till platsen tillsammans med polis och ambulans.

I fordonet färdades en äldre man som fick hjälpas ur fordonet. Efter att han lagts på spineboard fördes han till Gävle sjukhus med ambulans. Mannen fick dock snabbt hjälp då personal från Södertörns Brandförsvarsförbund var bland de första på platsen. På eftermiddagen uppgavs att mannen som är i 80-årsåldern klarat sig med lindrigare skador.

I samband med räddningsarbetet stängde man av vägen helt vilket ledde till mycket långa köer då trafiken på E4 var omledd till gamla E4 på grund av en annan olycka.

- Annons -