Norrala: Villabrand i Buberg

1011
Brand Hoverboard Xnytt
Foto: Daniel Sjöholm

Strax före kl 19:00 på lördagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en brand i en villa i Buberg, Vågbro.

Det var en hoverboard som stod på laddning i villans hall som plötsligt fattat eld. -Man hade hört en smäll och sedan upptäckt att det brann i hoverborden, säger Per-Ove Johansson, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn.

När räddningstjänsten anlände till platsen hade två ungdomar som var ensamma på adressen lyckats släcka det mesta av branden med hjälp av en pulversläckare. -Dom har agerat helt rätt och därigenom räddat huset, säger Per-Ove Johansson.

Efter att man släckt av branden helt och ventilerat villan så bra man kunnat lämnade man över till fastighetsägaren. -Man kommer inte kunna bo i huset i natt eftersom det förmodligen kommer att krävas en sanering av villan, säger Per-Ove Johansson.

Tidigare under dagen brann en hoverboard i Gävle under liknande omständigheter. Bränder i hoverboards har det senaste året ökat och MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har varnat för riskerna med dessa. Man har även noterat att flertalet av bränderna startat i samband med laddning varpå man bland annat rekommenderat att endast ladda dessa under uppsikt och aldrig över natten.

Brand Hoverboard Xnytt
Foto: Daniel Sjöholm
- Annons -