Norrala: Brand på asylboende

7965

Vid 04-tiden på söndagsmorgonen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en brand i en byggnad på Hemmansvägen i Vågbro. 

När man anlände till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand i en byggnad som används som asylboende. Man påbörjade omgående släckningsarbetet men branden spred sig snabbt i byggnaden och man inriktade sig på att förhindra branden från att sprida sig till hela fastigheten.

Personer boende i fastigheten hade redan börjat evakuera när räddningstjänsten anlände till platsen man flertalet gånger hoppade personer återigen in genom fönster eller gick in genom dörrar för att hämta ut sina ägodelar. Brandmän och polis fick flertalet gånger säga åt eller hämta ut personer från huset igen.

Strax före kl 06:00 uppgav polisen att man fått kontakt med samtliga personer som ska bo i fastigheten och konstaterat att dessa är i säkerhet. Vid kl 06:30 uppgav man från sjukvårdens sida att två personer förts till sjukhus efter att ha andats in rök.

Räddningsledaren uppmanade tidigare under morgonen boende i Vågbro och Norrala att gå inomhus och stänga dörrar, fönster samt ventilation pga den kraftiga rökutvecklingen. Denna uppmaning togs bort vid kl 06:45 då man ansåg att branden var under kontroll och inte längre utgjorde något hot för allmänheten.

Räddningstjänst från både Söderhamn och Bollnäs kommun deltar i släckningsarbetet och strax före kl 07:00 fanns tio brandbilar och fyra ambulanser på plats.

Det är oklart hur branden uppstått och polisen kommer att upprätta en anmälan gällande grov mordbrand.

- Annons -