Ljusne: Misstanke om påkörd person

1649
Foto: Daniel Sjöholm

Vid kl 15:30-tiden på lördagen slog en lokförare larm om att han eventuellt hade kört på en person vid järnvägsstationen i Ljusne.

Ambulans och räddningstjänst åkte till platsen för att kolla upp det hela. Väl på plats sökte man av stationsområdet och sedan själva spårområdet cirka en kilometer norr om plattformen och vidare söderut fram till den plats tåget fått stopp på. -Lokföraren har hört en duns och slagit larm. Vi har inte hittat något ännu, berättade Per-Ove Johansson en stund in i arbetet på platsen.

Efter att ha sökt av hela sträckan och även kontrollerat tåget så kunde man konstatera att det varken fanns någon påkörd person eller påkört djur. Möjligen kan det ha handlat om en isklump eller fågel.

-Nu ska jag se till att vi får bort all personal från spåret och sedan ska jag häva tågstoppet. Något som säkert kommer att glädja många resenärer, säger Per-Ove Johansson, insatsledare på räddningstjänsten.

- Annons -