Norrala: Brand i lastbilssläp

1015

Strax efter kl 21:00 på söndagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i ett lastbilssläp på E4 mellan Söderhamn och Enånger.

Det var i södergående riktning i höjd med Norraladalen som släpet fattat eld efter att ett däck på släpets första axel exploderat. Det är oklart om däcket exploderat till följd av någon form av varmgång eller om branden är en följd av explosionen.

När räddningstjänsten anlände till platsen hade branden brunnit genom väggen till skåpet på släpet varpå branden spred sig till delar av det virke som släpet var lastat med. Efter att man öppnat upp sidan kunde rökdykare klättra in i släpet och släcka branden helt.

I samband med släckningsarbetet stängde man av södergående riktning en kort stund. Släpet kommer att bärgas under kvällen och natten och då kan eventuellt vägen komma att stängas av tillfälligt.

- Annons -