Bergby: Flera olyckor på E4

1853

Lastbilsolycka E4 Hagsta Xnytt
Foto: Tony Svensson
På torsdagsmorgonen inträffade ett flertal olyckor på E4 mellan Skarvberget och Axmartavlan norr om Gävle.

Vid 07:40 fick ambulans och räddningstjänst larm om att en lastbil med släp kört av vägen och tippat i höjd med Bergby. Fordonet som var lastat med virke var på väg söderut då olyckan inträffade. Gästrike Räddningstjänst uppger att inga personer kom till skada i händelsen men cirka 50 liter diesel ska ha runnit ut från fordonet.

Utöver detta ska ett flertal singelolyckor med personbilar ha inträffat på sträckan. Utöver lastbilsekipaget som tippade hamnade släpet till en norrgående lastbil i diket. Inte heller vid dessa händelser ska några personer ska ha skadats

Flera personer uppger att det under morgonen varit mycket halt på sträckan, något som även Trafikverket bekräftar. E4 kommer att hållas helt avstäng mellan Axmartavlan och Gävle Norra fram till preliminärt kl 00:00.

- Annons -