Enånger: Körde in i stillastående lastbil

869

Vid 17-tiden på måndagen larmades polis och ambulans tillsammans med räddningstjänst från Söderhamn och Hudiksvall till en trafikolycka på E4 söder om Enånger.

Det var en lastbil som i höjd med kommungränsen blivit stående utmed vägen efter att man enligt uppgift på platsen kört på något som låg på vägbanan varpå bromsarna låste sig på lastbilens släp. Föraren av en efterföljande personbil uppmärksammade detta för sent varpå man i hög hastighet körde rakt in i släpet.

Kollisionen var så kraftig att personbilen studsade bakåt och i sidled för att hamna i diket en bit från lastbilen. När räddningstjänsten anlände till platsen hade föraren hjälpts ut ur ditt fordonen av tillskyndande medtrafikanter. Mannen som var ensam i fordonet fördes till sjukhus med okända skador. Han ska enligt de första uppgifterna inte ha skadat allvarligt.

I samband med räddningsarbetet stängde man av södergående riktning varpå långa köer bildades.

- Annons -