Ljusne: Tre bilar i olycka

597

Trafikolycka E4 Sorljusne Xnytt
Foto: Daniel Sjöholm
Strax före kl 16:00 på fredagen inträffade en trafikolycka med tre personbilar inblandade på E4 mellan Söderhamn och Tönnebro.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen som var belägen strax norr om trafikplats Sörljusne. Olyckan inträffade då en personbil gjorde en omkörning där omkörningsfilen tog slut. I samband med detta han man inte bromsa in och körde in i ett framförvarande fordon bakifrån. Föraren av det fordon som blev omkört tvingades i samband med detta väja åt höger varpå man körde in i ett räcke.

Räddningspersonalen kunde konstatera att samtliga personer, både vuxna och barn, som var inblandade i olyckan klarat sig utan fysiska skador. Då skadorna var lättare på fordonen kunde dessa köras till en vändplats en bit längre norrut. I samband med arbetet på platsen stängde man av norrgående riktning cirka 10 minuter. På grund av den täta jultrafiken ledde dock även denna korta avstängning till långa köer på platsen.