Trönö: Villabrand i Rönningen

884

Strax före kl 19:00 på fredagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i en villa i Rönningen, Trönö.

Larmet gällde en brand i en tvåplansvilla. När Trönö brandvärn lämnade stationen i Trönö kunde man på håll se branden och när man anlände till adressen var byggnaden helt övertänd. Man påbörjade omgående yttre släckning för att förhindra branden att sprida sig till intilliggande byggnader vilket man också lyckades med. Senare anlände även styrkan från Söderhamn för att bistå i arbetet på platsen.

En person som fanns i villans i samband med att branden startade kunde ta sig ut ur denna fysiskt oskadd. Enligt Per Andersson, insatsledare på Räddningstjänsten i Söderhamn, är det oklart vad som orsakat branden men den ska ha startat i närheten av en tv. Dock oklart om det var i själva tv:n.

Brandmän från Trönö brandvärn kommer under kvällen att vara kvar på platsen för eftersläckning och bevakning.

- Annons -