Använd reflex i höstmörkret

148
Använd reflex!

Hösten är här! Dagarna blir kortare och det är viktigt att synas i trafiken. Många olyckor där fotgängare och cyklister blir påkörda inträffar i tätbebyggda områden med gatubelysning. Använd reflex - även inne i stan! Trevlig helg och var rädda om varandra i trafiken! /Magnus M

Posted by Räddningstjänsten Skåne Nordväst on Friday, September 30, 2016

Som många märkt har hösten och mörkret sökt upp vårat område sedan en tid tillbaka.

Från våra södra landsdelar skickar Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Brandskyddsföreningen Skåne en uppmaning i form av denna film på ämnet.

Du syns inte så bra som du tror

Utöver reflexer är det en bra idé att klä sig i ljusa plagg. Fotgängare och cyklister har många gånger en övertro gällande sin synlighet och tror helt enkelt bara för att man ser bilen så ser den mig lika bra. Men de flesta som någon gång kört bil i ett regnigt höstmörker har nog varit med om att få hjärtat i halsgropen när man i sista stund sett den där mörkklädda fotgängaren utan reflex.

- Annons -