Reducerad verksamhet på Kilafors Hälsocentral

139

Region Gävleborg meddelar att Kilafors Hälsocentral under vecka 41 kommer ha reducerad verksamhet och patienterna hänvisas till andra hälsocentraler.

Kilafors Hälsocentral är enligt ett pressmeddelande i kraftig obalans på grund av att det finns brister på resurser som gör det svårt för verksamheten att utföra grunduppdraget. Läget på hälsocentralen äventyrar enligt samma meddelande arbetsmiljön och indirekt patientsäkerheten. Patientsäkerheten har varit ifrågasatt av medicinsk rådgivare framförallt utifrån kontinuitetsbrister som på sikt riskerar att påverka patientuppföljningen negativt. Till exempel är Kilafors Hälsocentral beroende av hyrläkare och har varit så under flera år.

– Det har inte framkommit några fall där patientsäkerheten brustit men vi ser att en risk finns att det kan uppstå om inget görs åt situationen, säger Tommy Lundmark, chefläkare.

Under veckan som kommer har Kilafors Hälsocentral en delvis reducerad verksamhet kommer man att jobba på arbetsmiljörelaterade åtgärder. Patienter hänvisas under tiden till Linden, Baldersnäs och Arbrå Hälsocentraler.

- Annons -