Norrala: Polisbil i olycka på E4

8875

Vid kl 18:30 på långfredagen larmades ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka på E4 norr om Söderhamn.

Det var i södergående riktning mellan trafikplats Losjö och Alebosjöns rastplats som en polisbil och en lätt lastbil med släp var inblandade i en olycka. Olyckan inträffade då den lätta lastbilen i det hala väglaget som rådde på platsen fick sladd i samband med att polisbilen skulle köra om denna. De båda fordonen kolliderade och i samband med detta hamnade polisbilen uppe på en plogvall och lastbilen tvärs över vägen.

En av polismännen klagade efter olyckan på nacksmärta och smärta i en arm varpå man valde att klippa upp taket på polisbilen för att göra ett säkert uttag av polismannen. Den andre polisen och föraren av lastbilen klarade sig helt utan skador.

I samband med räddningsarbetet stängde man av södergående riktning helt samt ett körfält i norrgående vilket ledde till en hel del köer på platsen.

- Annons -